Thursday, January 29, 2015En hedersmann har forlatt oss

Vår svært gode venn og mangeårig vokalist, Eigil Helland, har forlatt scenen for siste gang. Det er med stor sorg vi har mottatt denne meldingen, og våre tanker går spesielt til Eigils barn, barnebarn og øvrige nære familie.

Vi, hans spillekamerater, har for øvrig alltid sett på oss selv som en del av Eigils familie. Vårt samvær har strukket seg langt ut over øvinger og spillejobber, men omfattet ferier, deltakelse i hverandres store øyeblikk og mye mer. Eigils rolle har i mange år og på mange måter vært den samlende, gjestfrie, oppofrende og hjelpsomme, noe som har vært med på å definere vårt samhold.

Eigil var en ekte venn av musikken og spesielt jazzen. Hans innsats for Jaden jazz club og senere Swing'n'Sweet Jazzclub har vært eventyrlig, og helt uten betingelser. Det var igjennom Jaden at Fredriksberg Jazzensemble og Eigil ble så tett knyttet til hverandre at Eigil tok rollen som vokalist i bandet. Mange tenker nok på Eigil som frontfigur både for miljøet rundt Jaden/Swing'n'Sweet og i Fredriksberg Jazzensemble.

Takk, Eigil, for at du var den du var for oss, og for alle andre som var heldige nok til å kjenne deg. 

Vi lyser fred over Eigils minne.


Alle oss i Fredriksberg Jazzensemble

(Foto: Kyrre Gjerstad)

No comments:

Post a Comment